Tekniska museum

Idag var det bestämt att vi skulle åka på tur då jag (Emy) kom på jobb. 

Allt var redan klart då jag kom eftersom att Petra vart här sen klockan 8 och fixat med allt. 
Så nu satt vi här och väntade lääääänge ( max 20min) men så äntligen blev klockan 10 och vi drog iväg. 
Då hade även mormor Gullan hunnit komma för hon vill också med. 

Nu var det 4 riktigt taggade personer som satt sig i bilen för att åka. Jag ska erkänna att jag kanske var mest taggad av oss alla... kunde ju knappt sitta still... 
Efter en liten biltur så var vi framme på tekniska museet! 

Vi kom dit samtidigt som flera dagis så vi försökte gå lite sakta. Men jag och William sprang med permobilen en liten bit först men sen insåg vi att det var bättre att sakta ner så vi inte hamnade med dagis grupperna. Tur var väl det för vi höll på att missa Superman. Oja ni läste rätt, superman var där och självklart passade vi på att ta ett kort med honom. 

Ser ni vad taggade vi är? Vi tvingade även in Petra i supermannens telefonkiosk. 


Efter det gick vi vidare till musikrummet. Där finns det olika musik spelare från äldre dagar, allt från grammofoner, jukebox, självspelande piano och massa massa mer. 
Där kollade vi på alla föremål och tryckte på ALLA knappar så vi kunde lyssna på hur allt lät. 

När vi vart där så tog vi den coola glas hissen upp till våning 2... Då hade vi kommit så högt ovanför marken så vi var bland flygplanen och helikoptern. Att dessa stora flygplan har tagits in där är väldigt fascinerande. Vi gick under ett av planen och kollade på däcken och hur dem såg ut från den vinkeln. 
Sen såg flera andra super gammal plan och även ett som va gjort av trä, tyg och lite ståltråd. Så såg vi även helikoptern, det såg ut som om att den svävade i luften. 

På denna våningen såg vi även massa gamla bilar och motorcyklar. Även ett urgammalt tåg. 

Sedan gick vi upp ännu en våning och här var det massor om andra världskriget. Vi tittade på lite tavlor och även en eller annan sten som låg där men William verkade inte tycka att det var speciellt intressant förens vi kom till en sönder riven bio duk som hängde ner så att man skulle gå igenom den då var det lite mer spännande:) 

Sen gick vi mer till uppdrags våningen. Där får man själv testa på olika saker. Där mera var det total kaos av alla miljoner olika barn som sprang runt men vi testade lite olika saker ändå här ex trampar Petra på cykeln tills lamporna börjar lysa. 

Sen smög vi in i ett rum där det var uv ljus. Så allt vitt lös upp jätte fint 

När vi gått igenom den våningen så gick vi upp för att ta en fika för att sedan gå in shoppen så William skulle kunde köpa vad han ville. Men när vi fikade blev William så trött så trött så han va inte så sugen på att köpa nått förutom en mini glitter lava lampa som man måste skaka för att den ska lysa. 



Vi har haft en kanon dag idag! Alla fyra va jätte nöjda när vi åkte där ifrån och nu ligger prinsen för att försöka vila lite. 


Ha en fortsatt fin dag. Kram från oss alla

http://lillakrigare.blogg.se/

William är en liten krigare född 29 september 2011. Han föddes med en ovanlig och allvarlig muskelsjukdom vid namn Nemalin Myopati. Trots alla hinder som William stöter på dagligen så är han en oerhört livs glad liten person. Här skriver vi som är runt William om hur våra dagar ser ut och vad vi hittar på. Assistenter, mamma Elin eller så gästbloggar någon som är här på besök. Tveka inte att ta kontakt om det skulle vara något ni undrar över, eller om det är något vi gör som ni är nyfikna på.