Baka baka kaozkaka!

Idag var det en inplanerad bakdag. Mamma Elin hade hittat ett recept på "busenkla och coola spökmaränger" som vi skulle baka, jag och William. Efter lek och mys på golvet medan mamma handlade de sista ingredienserna gav vi oss av till köket. 5 äggvitor skulle säras från sina gulor. Det gick sådär, efter ca 10 skålar med lite gulor i några, lite vitor i några andra och blandat i de flesta fick vi ihop till ungefär 5 äggvitor i en och samma skål. I med tre dl socker sen är det bara att vispa, står det i receptet, om man väljer att inte läsa hela. Det valde tydligen Elin. William (världens duktigaste pojke) vispar såklart själv, med hjälp av sin fingerbrytare. WOW vad han kan den prinsen. Vispa tills det blir krämigt stod det. och vi vispade och vispade och vispade och.. ja ni förstår, det blev aldrig speciellt krämigt. 
Om Elin, i ett tidigare skede av bakningen, hade valt att läsa hela receptet hade vi fått reda på att sockret först skulle ha legat i ett vattenbad. Jaaha???! Ja det är ju försent. Så, vad gör man med 5 äggvitor vispat i 3dl socker, en skål med ca 7 äggulor och ett barn som väntar sig något gott att äta av allt han så flitigt har vispat. Jo, vi blandar allt såklart. Ber pappa Patrik springa och köpa smör, det brukar ju vara en bra ingrediens till det mesta. Häller i bakpulver, mjöl, vaniljsocker, lite vatten, kakao och smält smör. Sådär, fäääärdigvispat, tänker Assistent Laura och tar upp vispen. Då kom William på att "woohoo, hela köket full i smet vore ju superkul!" och sätter igång vispen. Resultat: SMET ÖVERALLT! Men otroligt roligt. Det ska väl synas att man bakar eller?
Jag vill nu informera er alla om att William bakade alltså två stoooooora och otroligt goda tigerkakor-ish, perfekt tajmat till att assistent Petra vaknat efter sin första nattvakt. FIKATIME!
 
ps. Imorgon ska vi försöka baka de fina och "busenkla" (jo visst, om vi läser hela receptet först kanske) spökmarängerna. Längtar. Det här var jättekul.
Kram Assistent Laura.
 
 
William är pålitlig äggvakt, som vanligt.
(Han är nämligen en perfekt äggvakt med mig, när han bakade med mamma Elin en gång smashade han ägget rätt ner på golvet.... Han var även med och knäckte äggen vi använde i smeten)
 

 
William vispar evighetssmet i kaosköket.
(På första bilden ser ni Williams fingerbrytare som han alltså trycker på för att få elvispen att vispa och slutar trycka när han vill sluta vispa.)
 
 
 
FÄÄÄÄÄÄRDIG!!!
 
 
 

http://lillakrigare.blogg.se/

William är en liten krigare född 29 september 2011. Han föddes med en ovanlig och allvarlig muskelsjukdom vid namn Nemalin Myopati. Trots alla hinder som William stöter på dagligen så är han en oerhört livs glad liten person. Här skriver vi som är runt William om hur våra dagar ser ut och vad vi hittar på. Assistenter, mamma Elin eller så gästbloggar någon som är här på besök. Tveka inte att ta kontakt om det skulle vara något ni undrar över, eller om det är något vi gör som ni är nyfikna på.